Connect with us

Mljac

Znate li spremati papazjaniju, mnogi su odrasli uz ovo jelo u staroj Jugi (recept)

KAFE RS

Objavljeno

-

Papazjanija je jelo od mesa i povrća koje se nekada često pravilo u Jugoslaviji.

Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo čorbasto jelo. Samo iseckajte sastojke, poređajte u šerpu i nalijte vodom.

Kako prenosi Espreso, kada se skuva možete da služite, a ovo je ručak koji može da se jede dva dana, pa sem što je ukusan i praktičan je.

Sastojci:

500 g kupusa
500 g paradajza
250 g goveđeg mesa
250 g svinjskog mesa
250 g crnog luka
200 g kelja
100 g celera
5 krompira
2 paprike
100 ml ulja
1 veza zeleni
1 glavica belog luka

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni luk, dodati alevu pairiku i mlevenog bibera po želji, promešati i skinuti sa vatre.

Sve povrće očistiti, oprati i iseći na kolutove. Meso iseći na kocke.

U lonac složiti isečeno povrće, posoliti, promešati, dodati meso, propržen crni luk, naliti vodom i kuvati. Ako se kuva u ekspres loncu jelo će biti gogovo za pola časa, računajući od momenta kada počne da šišti.

Jelo služiti toplo, piše recepti.com

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE