Connect with us

Magazin

Ugodite sebi na ŠKOTSKI NAČIN: Znate li šta COORIE?

Avatar

Objavljeno

-

Danci imaju hygge, a Šveđani fiku…..sve su ovo životni koncepti, koji podrazumevaju opuštanje, uživanje, pronalazak sreće, radovanje malim, običnim stvarima. Postoji još jedan način relaksiranja, zove se Corrie i praktikuju ga Škoti.

O čemu je, zapravo, reč? Coorie je škotska reč koja znači priviti se, ugnezditi se. Kao životni stil ili trend podrazumeva aktivan život u prirodi, dugim šetnjama, tačnije – uživanje u odmoru u toplom domu nakon dugog pešačenja.

Ušuškavanje i maženje sa partnerom pord vatre nakon celodnevnog izleta je nešto što praktikuju mnogi Škoti. Kako je sama Škotska prelepa, sa neverovatnim krajolicima, tako su i Škoti izuzetno aktivni, pa svaki slobodan trenutak koriste za odlazak u prirodu, pešačenje, planinarenje. Ipak, glavni deo tog dana jeste kada se vrate u toplinu doma i relaksiraju nakon celodnevne aktivnosti. I to je, zapravo, suština ovog koncepta sreće. Takođe, Coorie su i opušteni razgovori sa porodicom, uživanje u jelu, kao i osvešćivanje tih trenutaka.

I, naravno, Škoti ne bi bili Škoti kada sve ovo ne bi „finiširali „obaveznom čašom viskija i dobrim razgovorom u društvu prijatelja.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE