Connect with us

Mljac

Tajna profesionalaca:  Prženi krompir uvek ispadne hrskav i sočan u isto vreme, obožavaćete ga

Avatar

Objavljeno

-

Kuvani, prženi ili pečeni, sa salatom ili uz meso, krompir je uvek jelo za uživanje...

Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a ovo je tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen!

Sastojci i količina

krompir 1 kg
so po ukusu
začin c po ukusu
mlevena paprika po ukusu
ulje100 ml
peršun po ukusu

Priprema:
Krompir oprati, očistiti i iseći na krupnije komade, staviti u vodu i kuvati 10 minuta, pa skloniti sa vatre.

Krompir treba da je skoro kuvan, ali da se ne raspada.

Krompir ocediti i pržiti u zagrejanom ulju u tiganju, pa povremeno prodrmati da bi se krompir preokrenuo ili špatulom okrenite.

Pred kraj posuti suvim začinom, malo soli i paprike i na kraju peršunov list. Prodrmati tiganj još malo i izvaditi krompir iz tiganja i savršeni krompir je gotov.

(Espreso/Blic žena)

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE