Connect with us

Magazin

Svaka kuća treba da ima ovo: Od prve pomoći do zaleđenog sira

Avatar

Objavljeno

-

Postoje brojne nepredviđene situacije koje se mogu desiti, a vi morate biti u pripravnosti. Najbitnije da u kući imate neophodne stvari za hitne situacije, jer tada morare reagovati odmah, prosto nećete imati vremena da odete da ih kupite ili posudite od komšije Kada je reč o hitnim slučajevima, najbitnije je da obezbedite sigurnost vaše porodice, a ovo je neophodno da imate:

Komplet prve pomoći

Podrazumeva se da biste u kuhinji trebali imati pribor za prvu pomoć. Nabavite jedan za hitne slučajeve, a drugi za svakodnevnu upotrebu. Tako ćete uvek imati jedan u kojem ne nedostaje stvari.

Svetiljke

Ispravno funkcionalne svetiljke mogle bi igrati kritičnu i vitalnu ulogu u slučaju kratkotrajnog ili dugotrajnog nestanka struje, pobrinite se da ih imate više pri ruci. Ostale potrepštine koje vam mogu pritom zatrebati su flaširana voda, sveće, baterije i konzervisana hrana

Aparat za gašenje požara

Aparat za gašenje požara držite pri ruci u kuhinji, u garaži ili nadstrešnici za automobil i na drugom spratu, ako vaš dom ima više od jedne etaže. Na taj način ćete biti spremni bez obzira gdje se hitni slučaj dogodi.

Detektor monoksida

Monoksid poznat je kao ‘nevidljivi ubica’ jer ga ne možete videti ni namirisati. Detektor vas može upozoriti na prisutnost gasa i pomoći vam da sigurno reagujete na vreme. Instalirajte ih na svakom spratu vašeg doma.

Cerade

Cerade dolaze u različitim veličinama i mogu se koristiti za razne primene. U slučaju približavanja ili trenutne oluje mogu se koristiti za pokrivanje onih predmeta koji bi mogli da odlete prilikom oluje.

Pištaljke

Držite nekoliko pištaljki pri ruci na svakom spratu i recite članovima porodice da ih koriste ako uoče da nešto polazi po zlu, kao što je izbijanje požara ili slično. Odlučite se za zajedničke znakove tako da svi znaju šta se događa.

I na kraju, jedna od hitnih situacija je svakako i dolazak gostiju, koje morate ugostiti kada se pojave bez najave. U tom slučaju uvek imajte  zaleđenog sira, jer se brzo reće i tako izrezan, još brže će se odlediti. Dok gosti grickaju sir, vi možete spremiti neko konkretno jelo.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE