Connect with us

Mljac

Starinski podvarak od kiselog kupusa i mesa sprema se samo na ovaj način, a svakom uspeva

Objavljeno

-

Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako je pripremljen na starinski način.

Ispratite sve korake i napravićete najukusnije jelo, a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici.

Sastojci

1 kg kiselog kupusa ribanca ili glavica kiselog kupusa isečena na rezance
1 kg svinjetine
1 šolja ulja
so, biber
začin C
lorber

Način pripreme

Najpre probajte kupus; ako je kiseliji nego što želite, properite ga. Ocedite ga i propržite na polovini ulja i dolijte sasvim malo vode. Kad kupus omekša, sipajte ga u pogodnu vatrostalnu posudu.

Na zagrejanom preostalom ulju propržite isečeno meso koje ste prethodno posuli začinom i posolili, a pri kraju prženja pobiberili. Tako pripremljeno meso poređajte na kupus i prelijte preostalim uljem na kojem je i proprženo. Meso zatim pritisnite da bi potpuno prodrlo u kupus, pospite celu površinu smrvljenim lorberom i ravnomerno, po celoj površini, prelijte sa nekoliko kašika vode.

Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi oko 1 sat. U toku pečenja meso možete prevrnuti da bi porumenelo sa obeju strana.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE