Connect with us

Mljac

Som sa crnim vinom: Nikad ukusnije jelo, a sprema se brzo i jednostavno

Objavljeno

-

Sastojci

  • 1,5 kg soma
  • 1 glavica luka
  • 5 kašikica ulja
  • 1 list lovora
  • 2 dl crnog vina
  • 2 kašikice brašna
  • sok od limuna
  • so, biber u zrnu

Način pripreme

Prodinstajte luk na ulju, dodajte u to lovorov list i biber, pa na to spustite posoljene komade ribe. Poklopite i dinstajte oko 20 minuta, dolivajući po malo vina.

Kad je riba gotova, izvadite je na tepsiju, a u sok od dinstanja dodajte kašikicu do dve brašna, šoljicu vode i sok od limuna. Sve prokuvajte, propasirajte, pa time prelijte ribu.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE