Connect with us

Magazin

Šokiraćete se: Ljubav može ozbiljno i da vas razboli, evo kako

Avatar

Objavljeno

-

Ljubav je moćno osećanje koje nas može podići u nebesa, ali isto tako može izazvati i duboku bol ako se stvari ne odvijaju kako treba.

Osećaj praznine

Ako veza ne napreduje kako ste očekivali, a vi se izbegavate suočiti sa tim, to može dovesti do anksioznosti, problema sa spavanjem, depresije i smanjenja samopouzdanja, objašnjava psiholog Suzan Bartel.

Nestabilne veze

U nestabilnoj vezi gde jedna osoba ne prepoznaje potrebe druge, počinjete sumnjati u sebe i konstantno se brinuti da li radite nešto pogrešno. Generalno, veza može narušiti mentalno zdravlje ako se više osećate negativno nego pozitivno i ne osećate da vas ispunjava.

Upozorenje

Ako se često osećate depresivno, često plačete, izbegavate partnera ili intenzivno radite na razumevanju što je dobro za vašu vezu, to su znakovi da vaša ljubavna veza može ugroziti vaše mentalno zdravlje, objašnjava dr. Bartel, često viđajući ljude u dvadesetim i tridesetim godinama u vezi u kojima su potlačeni zbog svoje ranjivosti.

Potrebno je delovati

Ako ste u vezi koja šteti vašem mentalnom zdravlju, morate delovati. Morate odmah reći osobi s kojom ste u vezi šta vas muči. Ako ta osoba prolazi kroz težak period – gubitak posla ili člana porodice, sačekajte da se situacija smiri, ali ne duže od nekoliko nedelja.

Ako vaš partner većinu vremena čini da se osećate loše, ako je kritičan prema vama, vređa vas i ponižava, to je oblik emocionalnog zlostavljanja, upozorava dr. Bartel.

(avaz.ba)

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE