Connect with us

Mljac

„Sirotinjsko“ jelo kom niko ne može da odoli: Melem za creva, ljudi su ga vekovima jeli i pucali od zdravlja

Avatar

Objavljeno

-

Recept za staru hercegovačku cicvaru, kojoj niko ne može da odoli

Cicvara je tradicionalno jelo koje su naše bake spremale veoma često. Međutim, poslednjih nekoliko godina gotovo je da je nemoguće da ćete čuti da moderna domaćica sprema ovo ukusno i kalorično jelo, te smo mi tu da vas podsetimo kako su jeli naši preci.

Sastojci:

350 ml mleka
1 kašika svinjske masti
150 g krem sira
150 g kajmaka
70 g kukuruznog brašna
2 žumanceta
so
ulje
70 g pršute

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, pa dodajte mast, krem sir i kajmak.

Sve vreme mešajte na srednjoj vatri.

Zatim dodajte kukuruzno brašno, žumanca i so.

Mešajte sve vreme oko 20 minuta.

U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa pržite pršutu koju ste prethodno iseckali na kockice.

Gotovu cicvaru prebacite u činiju, pa preko nje dodajte isprženu pršutu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE