Connect with us

Mljac

Prste da poližeš: Ovako se pravi najlepša PITA SA SIROM, svi pitaju za ovaj recept!

Objavljeno

-

Pite su nešto što Srbi najviše vole da jedu, naročito za doručak. Uz ovaj recept, zaboravićete da burek iz pekare postoji!

Kore se premazuju mešavinom jaja, kvasca, mleka, ulja i brašna i filom od sira i jaja. Pravi se od gotovih kora.

Sastojci:

500 g kore za pitu
300 g sira
2 jaja
Ulje
So

Za premaz je potrebno:

Paketić kvasca
Malo šećera
So
3 jaja
4 šolje mleka
2 šolje ulja
22 kašike mekog brašna

Priprema:

Premaz za kore

U seckani kvasac sipajte malo mlake vode, šećer i so. Kada kvasac naraste, pomešajte ga sa jajima, brašnom, mlekom i uljem. Sve dobro izmiksajte blenderom, a može i mikserom. Testo je gusto kao za palačinke.

Punjenje od sira

Pasirani sir pomešajte sa umućenim jajima i posolite po ukusu.

Postupak:

Stavite koru i nanesite premaz četkom. Odozgo stavite drugu koru, premažite, pa stavite treću i premažite. Na treću koru stavite fil od sira.

Savijte ivice kore da fil ne curi, dobro savijte sve u rolat. Stavite u podmazan pleh i pecite 35-40 minuta na temperaturi od 220°, dok pita ne porumeni

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE