Connect with us

Zdravlje

PROVERENO: Zaustavite ŠTUCANJE za 5 minuta!

Avatar

Objavljeno

-

Štucanje zna biti naporno, posebno ako potraje. Lek za to ima doktor Lu Hunsen, koji velikodušno deli svoje savete, od kojih su neki više nego korisni.

Inače, štucanje je iznenadna i nekontrolisana kontrakcija dijafragmalnog mišića (mišića pri osnovi pluća). Kada se ovaj mišić kontrahuje, glasne žice se brzo zatvaraju što dovodi do stvaranja dobro poznatog zvuka onda kada čujemo da neko ima štucavicu.

Prema savetu doktora Hunsena, štucanje možete zaustaviti za svega pet minuta. Dovoljno je samo da na nadlanici pritisnete dve tačke i čudo će se desiti. Naime, ove dve tačke se nalaze na stranama kosti srednjeg prsta, na mestu gde se falanga sjedinjuje se sa zglobom. Suština ove tehnike da ove dve tačke treba pritiskati istovremeno sa obe strane do pojave bolnih osećaja.

Postupak ponovite nekoliko puta. Muškarci treba da pritiskaju ove tačke na levoj ruci, žene na desnoj. Posle ovog jednostavnog postupka štucanje će prestati.

Inače, kineska, tradicionalna medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negde u organizmu dođe do stagnacija krvi, onda  na tom mestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se obezbedi odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju da brzo izleči bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE