Connect with us

Mljac

Pripremite hrskavo i sočno pileće belo meso u slanini pečeno u rerni, čim ga pogledate polazi voda na usta

Objavljeno

-

Pileće belo meso umotano u slaninu je odlično za glavni obrok i možete da je servirate sa belim lukom i pire krompirom, ili sa boranijom, limunom i orasima. U ovom receptu umotano meso se uvalja u začine, a potom peče.

Evo i kako se pravi pileće belo meso umotano u slaninu!

Sastojci:

30 g smeđeg šećera
1,1/2 kašičica paprike
1 kašičica luka u prahu
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
680 g pilećeg belog mesa bez kostiju i kože, isečeno na 4 komada
8 traka slanine

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°.

U maloj činiji pomešajte šećer, papriku u prahu, luk u prahu, so i biber. Natrljajte polovinu mešavine začina preko piletine.

Umotajte svaki komad belog mesa sa 2 trake slanine i zavucite krajeve ispod. Svaki umotani komad dobro uvaljajte u preostalu mešavinu začina.

Stavite rešetku na pleh za pečenje obložen folijom i ubacite piletinu na rešetku. Pecite dok slanina ne postane hrskava, 30-35 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE