Connect with us

Magazin

PREHLADA ĆE VAS ZAOBIĆI: Svakog dana uz obrok pojedite OVO i ojačajte imunitet

Avatar

Objavljeno

-

Verovatno ste primetili da sve veći broj ljudi poseže za papirnim maramicama, kašlje ili kija. Drugim rečima, stigla je zima, a time je počela sezona prehlade i gripe. Ako ne želite da šmrčete vodite računa šta unosite u svoj organizam.

Prvo što primetite kad se prehladite jeste da vam je pao imunitet. S obzirom da se verovatno svakodnevno krećete među ljudima, vrlo lako možete zaraditi muku kijanja, kašljanja ili šmrcanja. Otkrivamo kako da vas zaobiđe prehlada.

Uvedite u ishranu beli luk

Beli luk mnogi smatraju prirodnim antibiotikom. On ima neprijatan miris koji se ispušta vazduhom, pa se često izbegava.

Jedno istraživanje, objavljeno u časopisu Experimental and Therapeutic Medicine, pokazalo je da beli luk ima jako antibakterijsko dejstvo koje ojačava imunitet.

Pitanje imuniteta se posebno aktuelizovalo tokom epidemije i prehlade. Iako nema dovoljno dokaza koji potvrđuju da beli luk može sprečiti prehladu, on može da odigra značajnu ulogu u odbrambenom mehanizmu tela.

Dokazano je da biljna supstanca alicin koja se nalazi u belom luku ima jako antibakterijsko dejstvo. Tu su takođe antivirusna svojstva koja mogu da deluju na dva načina – blokiranjem ulaska virusa u ćelije i jačanjem imunološkog odgovora.

Inače, beli luk je jedan od najjačih antioksidanata, prenosi Espreso.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE