Connect with us

Zdravlje

Potisnute EMOCIJE izazivaju BOLESTI, evo i koje!

Avatar

Objavljeno

-

Uznemirenost, strah, zebnja, žudnja, nostalgija….sve su emocije koje nastojimo da suspregnemo, ne ispoljavamo, a zapravo, tek će za koju godinu izbiti na videlo i to kroz određene bolesti. Mnogi cenjeni naučnici tvrde da sve bolesti potiču od potisnutih i negativnih emocija. Tvrde da je rak povezan sa podsvesnom željom za smrću.

Nekada se dogodi da u određenoj situaciji reagujemo tako što poželimo umreti, da nas nema, jer nismo u stanju svesno se suočiti s nekim životnim udarcima i prihvatiti lekciju. To se posebno događa kada uzimamo antidepresive i sedative jer je to najmoćniji način blokiranja emocija, odnosno zaboravljanja, a ujedno i najbolji put da potisnute traume ponovo ožive kroz bolest.

Zato je veoma važno sve što nas muči izraziti i ispoljiti, ma koliko god da su teške situacije. Naš život je sačinjen od samo 1% događaja, preostalih 99% predstavlja reakcije na događaje, piše Najžena. Bolest uvek napada onaj deo tela koji je u tom momentu najslabija karika, odnosno gde su se akumirale sve negativne emocije i naša želja da ih sakrijemo i zaboravimo.

Čir na želucu

Kada dođete u situaciju da dobijemo čir, moramo selektovati ishranu što predstavlja posebnu potrebu kontrole i selekcije na emocionalnom nivou. Nešto što nismo uspeli “sažvakati”, sa čime se nismo pomirli, pa kao rezultat imamo gastritis ili čir na želucu.

Štitna žlezda

Bolest navodno nastaje od puno neizgovorenih reči, koje smo prećutali na svoju štetu. Poremećaj grlene čakre predstavlja probleme sa komunikacijom i verbalnim izražavanjem.

Srce

Strada od blokiranih emocija koje nismo pokazali iz straha.

Jetra

Sakuplja bes. Lakše je videti tuđe mane, ali nam one uvek ukazuju na nešto što smo zarobili unutar nas samih i na čemu trebamo raditi.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE