Connect with us

Zdravlje

Posle 50. godine kafu treba piti isključivo na ovaj način, u suprotnom podiže holesterol i šećer

Avatar

Objavljeno

-

Dr Pik se pozabavila ovom temom i istakla kako da se pije kafa posle 50. godine

Jedan od omiljenih napitaka koji je neizostavan deo jutarnjih rituala, jeste kafa. Zbog osnovnog sastojka koji kafa sadrži, odnosno kofeina često se nalazi na meti istraživanja, zbog jakog dejstva koje ima.

Mišljenja su uglavnom podeljena. Dok jedni smatraju kako uništava organizam, drugi veruju da može biti korisna ukoliko se konzumira na određen način. Međutim, ono što je neosporno jeste da treba imati meru.

Autorka bestselera „Kako popraviti glad“, Dr Pamela Pik, takođe se pozabavila ovom temom. Naime, iako se nakon navršene 50. godine, funkcije organizma usporavaju, ona veruje da se određenom ishranom to može poboljšati

Prema njenim rečima, jedan začin bi trebalo dodavati u kafu, dok drugi snažno jača imunitet ako ga dodajete slanim jelima.

„Kurkuma jača imunitet i umanjuje upalne procese u zglobovima“, rekla je ona. Kurkuma ima i preventivno dejstvo za mnoge bolesti, i savetuje se svima koji bi želeli da održe svoje kognitivne funkcije u dobrom stanju

„Cimet ima protivupalno i antimikrobijalno dejstvo. Održava nivo šećera u krvi jer usporava pražnjenje želuca nakon uzimanja hrane. Na taj način, sprečava da šećer naglo skače ili opada i poboljšava osetljivost organizma na insulin“, rekla je ona i posavetovala da se cimet dodaje u kafu, dok se kurkuma dodaje slanim jelima ili se konzumira u obliku čaja.

Samo jedan gram cimeta dnevno umanjuje šećer u krvi, trigliceride, LDL holesterol i druge loše parametre kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE