Connect with us

Zdravlje

Pijete vodu posle kafe? Ne možete ni da pretpostavite šta ona učini organizmu

Avatar

Objavljeno

-

Kafa ima i neželjene efekte: dehidrira organizam, mrlje se pojavljuju na zubnoj gleđi , a može izazvati i naglo povećanje krvnog pritiska.

Dovoljno je da popijete čašu vode posle kafe pa da se zaštitite od negativnih posledica ispijanja kafe

Kofein ima snažan diuretički efekat, koji u velikoj meri dehidrira telo. Dehidracija može dovesti do mnogo neprijatnih posledica, pa je potrebno posebno pažljivo pratiti nivo tečnosti u telu. Ako popijete čašu vode odmah nakon kafe, vraćate ravnotežu vode i smanjujete rizik od dehidracije, pišu Novosti.

Ali ova čaša vode ne bi trebalo da bude deo vašeg dnevnog unosa tečnosti. Ako pijete dva litra vode dnevno, onda uz svaku šoljicu kafe treba dodati još jednu čašu.

Kafa je bogata biljnim bojama koje mogu promeniti boju zubne gleđi, posebno uz čestu upotrebu.  Ispirajući ostatke kafe vodom, sprečavamo reakciju interakcije između kiselina kafe i zubne gleđi. U isto vreme, ne bi trebalo da perete zube odmah nakon kafe – to može biti nebezbedno za zdravlje zuba.

Još nešto, kofein može dramatično da poveća krvni pritisak, što je generalno neprijatno, a za osobe koje pate od hipertenzije može biti čak i opasno.

Voda razblažuje kafu, zbog čega se smanjuje opterećenje srca i krvnih sudova, a rizik od oštrog skoka pritiska se smanjuje na skoro nulu.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE