Connect with us

Magazin

Ovih 5 navika vas čini starijim nego što jeste

Avatar

Objavljeno

-

Užurbani tempo života nas je doveo u situaciju da sve radimo rutinski, automatski, istovremeno usvajući loše navike. Sve ovo ostavlja malo vremena za stvaranje novih navika, te vam donosimo savete koje postepeno možete uvesti u svoju rutinu i time značajno podmladiti izgled.

Nedostatak sna

Stručnjaci preporučuju spavanje najmanje 7-9 sati dnevno i to u najboljem položaju, a to je se smatra pozicija na leđima ili stomaku, jer spavanje na strani doprinosi produbljivanju nazolabijalnih bora.

Stres

Ništa ne uzrokuje starenje tela brže od konstantnog izlaganja stresu. Osim toga, stres utiče na razmišljanje, san i krvni pritisak. Stručnjaci preporučuju zdravu ishranu sa smanjenim unosom kafe, šećera i alkohola, kao i redovne vežbe opuštanja – jogu ili meditaciju.

Nezdrava ishrana

Pre samog vežbanja definitivno na scenu stupa ishrana. Nezdrava ishrana jedan je od glavnih uzroka zašto nam se tokom dana čini da nemamo energije. Izbegavanje doručka vodi samo do sve veće gladi tokom dana. Kako bi se izbegao osjećaj gladi tokom dana treba rasporediti oko 4-5 manjih obroka koji će nas držati sitima kako ne bi potpuno izgladneli.

Alkohol

Uprkos uveravanjima francuskih i italijanskih nutricionista, svakodnevni unos alkohola postaraće vas brže od bilo kog stresa. Uz oštećenje jetre, alkohol dehidrira telo i uzrokuje crvenilo kože.

Pušenje

Činjenica je da posledice loših navika kao što je pušenje, postaju vidljive te nakon 8-10 godina. Koža dobija specifičnu sivo-žutu nijansu i pojavljuju se bore.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE