Connect with us

Magazin

Ova HRANA USREĆUJE LJUDE

Avatar

Objavljeno

-

Nekada zaista imamo osećaj da nas hrana usrećuje. Ipak, ne usrećuje nas svaka hrana isto, a za potrebe jednog istraživanja analizirano je koja je to hrana koja najviše usrećuje ljude. Reč je o nemačkom istraživanju, urađenom na globalnom nivou, pa tako možda neke namirnice, koje su ovde navedene, neće usrećiti baš vas, ali svakako možete napraviti svoj izbor.

Indijska hrana

Na vrhu liste nalazi se indijska hrana i ona, prema ovom nemačkom istraživanju, čini ljude najsrećnijima. Prema rezultatima studije ova hrana povećava osećanje sreće za 83 posto. Zdravi sastojci koji se koriste u ovoj kuhinji poboljšavaju raspoloženje, zdravlje i pamćenje.

Suši

Iako suši ne vole baš svi da jedu, oni koji vole sirovu ribu, osećaju se srećnije za čak 73 posto nakon što pojedu svoj obrok, kaže studija.

Hamburgeri

Hamburgeri su popularni u celom svetu. Nemačka studija pak navodi da su se ljudi osećali srećnije za čak 70 posto nakon što su pojeli ovu vrstu hrane.

Tajlandska kuhinja

Prema reakcijama ispitanika, dostava iz restorana s tajlandskom hranom povećava osećaj sreće za 64 posto.

Kineska hrana

Istraživanje je pokazalo da naručivanje hrane iz kineskog restorana čini ljude srećnijima, čak za 58 posto. Ljudima se veoma dopada raznolikost kineske kuhinje, zbog čega je rado naručuju.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE