Connect with us

Magazin

OČISTILA MAŠINU ZA SUDOVE, A NIJE POTROŠILA NI DINAR: Iskoristila je ono što ima SVAKA KUĆA, caka je zlata vredna

KAFE RS

Objavljeno

-

Mašina za sudove, Foto: Printscreen TikTok/tamaras_pinch_of_style

Sjajan trik


Ukoliko želite da temeljno očistite svoju mašinu za sudove, mi vam donosimo trik koji će vas oduševiti.

Naime, nama je tajnu otkrila Tiktokerka Šantel Mila, koja na svom profilu deli izuzetno korisne trikove za održavanje doma. Njena caka je u tome što iskorišćene kriške ili polovine limuna nakon ceđenja ubaci na gornju policu sudo mašinu i uključi je na redovan ciklus.

Rezultati ovog jednostavnog procesa su zadivljujući, budući da limunska kiselina otapa kamenac, uklanja neprijatne mirise iz mašine i otklanja površinski sloj masti sa posuđa koje iz mašine izađe blistavo, čisto i božanstveno mirisno. Pored ovog saveta, ona je podelila i par smernica u komentarima.

@mama_mila_ Dont throw away your used lemons until you try these 3 easy hacks 🍋 #LearnOnTikTok #TikTokPartner #hometips #kitchenhacks ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

Naime, preporučila je korišćenje isključivo isceđenih komada limuna bez semenki i to iz dva razloga. Prvi je taj da semenke mogu da se zaglave u odvodu mašine i da dovedu do kvara a drugi to što limunska kiselina u prevelikim količinama može da ošteti gumu na mašini. Takođe, ovo se ne preporučuje stalno već samo povremeno, kako kiselost ne bi nagrizala i oštetila osetljive delove aparata.

Njen video je izazvao oduševljenje korisnika TikToka, koji su joj se zahvaljivali na genijalnom triku i koji su čak i sami potvrdili da ova metoda funkcioniše izuzetno dobro. Ne treba se onda ni čuditi što ova dama ima skoro 830 hiljada pratilaca a njeni snimci preko 10 milion lajkova.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE