Connect with us

Mljac

Nikad sočnija i ukusnija, jeste li pravili krilca sa suvim šljivama

Objavljeno

-

Sastojci (za 3-4 porcije)

2 kašike ulja
1 kg krilaca
1 velika glavica crnog luka
čen belog luka
2 kašike iseckanog svežeg đumbira
šafran, kim, cimet, po ukusu
60 ml jabukovog sirćeta
400 ml supe od kocke
so, biber
200 g suvih šljiva bez koštica
kašika meda
60 ml soka od limuna

Za prilog

skuvani pirinač ili kus-kus

Način pripreme

Ispržite krilca, pa izvadite. Dodajte crni luk i pržite dva minuta, pa dodajte beli luk, đumbir i ostale začine po ukusu.

Kuvajte uz mešanje jedan minut, vratite krilca, pa mešajte i okrećite kako bi se uvaljala u začine. Dodajte sirće i supu, poklopite i ostavite da se kuva 25 minuta.

Dodajte suve šljive, med i sok od limuna, pa ostavite da se kuva 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte na jakoj vatri još pet minuta da bi se dobio gust sos.

Služite uz kus-kus ili pirinač.

Vreme pripreme: priprema 15 minuta, kuvanje 55 minuta

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE