Connect with us

Zdravlje

NE IGRAJTE SE: Ako osetite ovakav bol odmah idite kod lekara, može doći do trajnih oštećenja!

Avatar

Objavljeno

-

Ljudi se najčešće fokusiraju na trenutno ublažavanje bolova, pa uzimaju tablete, umesto da se staraju o uzroku bola. Postoji nekoliko vrsta bolova koje ne treba zanemariti, upozoravaju lekari.

Bol u grudima

Doktor Artur Agaston kaže da postoje faktori koji mogu da ukažu da nešto nije u redu sa vašim telom, na primer bolovi u gornjem delu tela koji se ranije nisu dešavali, kao što su otežano disanje i bol u grudima.

Jaka glavobolja

Uglavnom je to obična migrena. Ali ako osetite iznenadan oštar bol, pozovite hitnu jer je moguće da ste imali aneurizmu koja je upravo pukla, kaže kardiolog Elsa Grejs Đardina.

Bol u leđima i utrnuli prsti

Ortoped Leta Grifin kaže da je moguće da jedan od vaših diskova pritiska nerve u kičmi, uzrokujući trajno oštećenje.

Zubobolja

Probijajući bol dolazi od oštećenog zuba i upozorava da se on i dalje raspada. Zato odmah reagujte i idite kod zubara. Time ćete sprečiti i širenje bakterija u ustima koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene posledice, objašnjava stomatolog Kimberli Harms.

Bol u nogama i otok

Ako vam zglobovi oteknu, obratite se lekaru jer bi situacija mogla biti ozbiljnija nego što mislite. Ako se ugrušak formira i dođe do pluća, možete dobiti plućnu emboliju, objašnjava Suzan Štajnbaum.

Bol na desnoj strani tela

Ako osećate bol u stomaku na desnoj strani tela praćen vrtoglavicom i povraćanjem, možda je slepo crevo upaljeno i potrebna vam je hitna operacija. Međutim, kod žena to može predstavljati i rupturu ciste jajnika. Ciste obično same nestaju, ali ne škodi poseta ginekologu, kaže gastroenterolog Lin Čang.

Gas i nadimanje

Ako se osećate naduto i puni ste gasova, a jedete manje nego obično, to može biti znak problema sa vašim jajnicima. Konkretno, Ginekološka fondacija za rak tvrdi da simptomi raka jajnika uključuju bol u stomaku ili karlici, nadimanje i poremećaje u ishrani.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE