Connect with us

Mljac

Najukusniji prebranac po starinskom receptu: Ovako je najslasniji, a svima uspeva

Objavljeno

-

Ukoliko pratite recept, uspeće i vama

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za najslađi pasulj prebranac. Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.

Potrebno je:

500 gr pasulja tetovca
3 veće glavice crnog luka
2 glavice belog luka
lovorov list
biber u zrnu
mleven biber
so

Priprema:

Pasulj oprati dobro, i skuvati u prvoj vodi i prosuti pa naliti drugu vodu, sipati dve kašike maslinovog ulja, lovorov list, biber u zrnu, pa staviti da se pasulj kuva.

Ostaviti malo vode.

U tiganj sipati 50 ml ulja i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta, dodati seckan beli luk, dodati mlevenu crvenu papriku, so mleveni biber i sve izmešati.

U đuveč sipati malo pasulja pa dodati luk, pasulj, luk, pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike, pa preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE