Connect with us

Mljac

Najsočnija musaka: Topiće se u ustima ako joj dodate 1 tajni sastojak

Objavljeno

-

Brzo se sprema, još brže smaže

Musaka sa krompirom i mlevenim mesom se veoma lako sprema, te je pogodna za brz obrok kada nemamo puno vremena za pripremu. Potrebno je malo sastojaka, a ukus ćete dugo pamtiti.

Ovo je recept za najsočniju musaku koju ćete iznova praviti i za koju će vam svi tražiti recept.

Sastojci:

1 kilogram krompira
700 g mlevenog mesa
2.5 glavice crnog luka
5 češnja belog luka
3 kašičice perušna (iseckanog)
4 kašičice paprike (začinske)
3 jaja
250 ml kisele pavlake
350 ml mleka
biber
so
ulje

Priprema:

Iseckajte i propržite luk na ulju. Dodajte mleveno meso i sitno iseckan beli luk. Izdinstati meso par minuta da omekša, pa dodati peršun, so, biber i papriku. Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove.

U podmazanu vatrostalnu posudu, najpre stavite red krompira, posolite, a zatim stavite pola mlevenog mesa.
Preko opet ide red krompira isečen na kolutove, pa meso. Postupak ponovite dok imate sastojke.

Za kraju stavljamo krompir. Umutite jaja, pavlaku i mleko, pa dodajte biber i so. Musaku preliti i obložite folijom. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite musaku 60 minuta. Zatim skinite foliju, te pecite musaku dok ne dobije lepu boju na 180 stepeni, piše Srećna republika.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE