Connect with us

Vesti

Načelnik SBPOK: Zvicer nalogodavac Belivuku i Vušoviću, cilj im je da sklone Vučića

Avatar

Objavljeno

-

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ninoslav Cmolić izjavio je danas da je Radoje Zvicer „nalogodavac“ grupama Veljka Belivuka i Nikole Vušovića – koji je šef vračarskog klana, a „cilj im je skloniti“ predsednika Srbije Aleksadnra Vučića jer je „javno objavio rat mafiji“.

„On (Vučić) i njegova porodica su ugroženi u svakom momentu, on zna u šta je ušao, naše je da ga štitimo“, rekao je Cmolić za TV Pink

Na pitanje da li će istraga ići i u tom pravcu i za to biti podignuta optužnica, Cmolić je rekao da se istraga vodi.

„Mi smo u dokumentima koje dobijamo od Evropola, potvrdjenih od francuskog pravosudja, pronašli odredjene dokaze da imaju nameru da ubiju predsednika Vučića ili njegovo dete, brata, ali nemamo dovoljno dokaza iz tih transkripata da bi podigli opužnicu. Osnovno je što ta lica nama nisu dostupna, sve se planira i organizuje u inostranstvu i ne znamo koje su još radnje obavili da bi ostvarili svoj cilj“, rekao je Cmolić, podsetivši da je veći broj okrivljenih u bekstvu.

Kako je naveo, „nalaze se u zemljama do kojih mi ne možemo, imamo svoje ljude koji su u evropskim policijama, svi zajedno radimo, ali trenutno ne možemo da podignemo optužnicu što ne znači da nećemo“.

On je rekao i da Belivukova i Vušovićeva grupa nisu imali zajedničke poslove ali si imali „dogovor o nenapadanju“, kao i da su vodje bile u kontaktu, navodeći kao primer rezultata tog kontakta ubistvo Aleksandra Šarca u Beogradu.

Podsetio je da je za Vušovićem raspisana crvena poternica posle hapšenja Belivuka.

Prema rečima Cmolića, Vušović je kontaktirao bez telefona, kroz „živu reč“, što je otežalo prikupljanje dokaza tako da je ova grupa bila pod obradom duže od godinu dana.

Cmolić je rekao i da su ove dve grupe bile različite.

„Belivukova grupa je angažovana uglavnom u Srbiji s tim što je izvršila veći broj ubistava za svoj račun prema konkurentima. Dobijali su i manje količine kokaina“, rekao je Cmolić, iznoseći saznanja policije.

Kako je naveo, „grupa Vušovića je izvršavala plaćena ubistva, nije im bilo važno koga, da li danju i na javnom nestu, samo da budu isplaćeni, bili su angažovani i za transport ogromne količine droge iz Južne Amerike u Evropu“.

„Da nije bilo Zvicera i Kašćelana ne bi bilo ni te grupe“, rekao je Cmolić, navodeći da se „centar organizacije ne nalazi u Srbiji, ne nalazi se trenutno u Crnoj Gori, baze su im zemlje Južne Amerike i Afrike“.

On je naveo da se intenzivno radi na pronalasku osoba koje su u bekstvu, „imamo indicija o još nekim ubistvima i pokušajima ubistava, finansijska istraga je u toku, naravno da će biti proširena optužnica“.

(Beta)

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE