Connect with us

Vesti

Ministarstvo pravde: Španija pokrenula postupak proterivanja Luke Bojovića

Avatar

Objavljeno

-

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu.

U saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva pravde se navodi i da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

„Ministarstvo pravde je obavešteno posredstvom ambasade Srbije u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora. O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni“, stoji u saopštenju.

Bojović bi po navodima medija, trebalo da bude pušten na uslovnu slobodu sredinom meseca pošto je odslužio veći deo zatvorske kazne u Španiji.

Luka Bojović je u medijima pominjan kao vodja Zemunskog klana a 2015. godine oslobodjen je optužbe da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji.

(Beta)

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE