Connect with us

Magazin

Kupovno mleko NIJE zdravo – Štetne materije završe u čaši koju popijete ili, još gore, date deci!

Avatar

Objavljeno

-

Ne postoji niko ko nije čuo da je mleko dobro piti svaki dan jer ono jača kosti. Ali da li je zaista tako?

Stručnjaci kažu da kravlje mleko koje kupujemo u prodavnicama zapravo nije baš dobro za zdravlje. Između ostalog, ono se pasterizuje, a pri tom procesu se zagreva na određenu temperaturu i potom naglo hladi. To se radi da se brzo ne ukiseli i da se unište supstance koje mogu izazvati bolesti. Ali ovo takođe uništava dobre bakterije (probiotike), neke hranljive materije, enzime itd.

Upravo nedostatak ovih enzima otežava organizmu da dobije kalcijum i fosfor iz mleka, a oni su zaslužni za jačanje strukture kostiju. Zemlje sa najvećom stopom potrošnje mlečnih proizvoda (kao što su SAD i zemlje EU) imaju najveću stopu osteoporoze (gubitak koštane mase), piše The Earth Child, prenosi 24sata.hr.

Osim prerade mleka, koja uništava korisne stvari u njemu, ni krave nisu ono što bi trebalo da budu. Masovna proizvodnja podrazumeva da je telo ovih životinja prepuno genetski modifikovanih hormona koji se u njih ubrizgavaju kako bi se povećala proizvodnja mleka i drugih štetnih materija. Ove krave su obično krhke i sklone bolestima, a njihovo mleko može da sadrži čak 20 vrsta lekova protiv bolova, antibiotika i hormona rasta.

Sve završi u čaši mleka koje popijemo ili, još gore, damo deci. Neka istraživanja pokazuju da je sve ovo usko povezano sa prekomernom pojavom tumora i raka. Upotreba ovih hormona je zabranjena u Japanu, Australiji, Kanadi i Evropskoj uniji, ali se široko koristi u SAD i drugim zemljama.

Takođe, kako mleko prolazi kroz proces pasterizacije, ono postaje kisela hrana koja ometa telo da održava odgovarajući pH. Što više prerađene hrane jedemo, organizam postaje kiseliji, što je dobra osnova za nastanak raka, tumora i drugih bolesti. Pored toga, telo se bori da održi odgovarajući pH nivo i, između ostalog, ispire alkalne minerale kao što su magnezijum i kalcijum iz različitih delova tela, uključujući kosti. Zbog toga kosti vremenom postaju krhke, a velika količina mleka iz prodavnice donosi više štete nego koristi.

Da bi telo imalo koristi od mleka i mlečnih proizvoda, kao i drugih namirnica, ono bi moralo da potiče iz domaćeg uzgoja gde se životinje i biljke tretiraju normalno, kao što se radilo vekovima.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE