Connect with us

Magazin

Kakvi su vam RUKE, takav vam je KARAKTER

Avatar

Objavljeno

-

Mnogi veruju da se nečije karakterne osobine mogu pažljivim posmatranjem naslutiti i pre nego što stvarno upoznate neku osobu. Za to nalaze potvrdu u drevnoj istočnjačkoj kulturi. Tako recimo, četvrtast oblik dlana ukazuje na stabilnu i racionalnu osobu sa izraženim smislom za praktično. Izrazito iskrivljeni prsti ukazuju na osobe sa značajnim psihičkim problemima. Uske zglobove imaju vitalne osobe, pune pozitivne energije u životu. Kada je reč o izgledu prstiju, onda stvari stoje ovako:

Palac

Dugačak palac ukazuje na dominantnu ličnost, koja uvek donosi odluke nakon detaljnog sagledavanje svih mogućnosti. Ako je palac baš izrazito dugačak, on ukazuje na tiranina koji postavlja svoja pravila ponašanja. To su osobe koje zanima matematika i prirodne nauke. Krupan palac imaju osobe koje su pune samopouzdanja, prodorne i sposobne.  A kratak i debeo palac imaju uporne, pouzdane, lojalne, oprezne i veoma ambiciozne osobe.

Kažiprst

Ukazuje na osobine koje se odnose na ambicije. Dugačak kažiprst imaju rođene vođe, ali ako je ovaj prst izrazito dugačak – radi se o osobi tiranske prirode. Ako je kažiprst iste dužine kao domali prst onda se radi o stabilnoj, samouverenoj osobi koja je dobar organizator svoga života ali i života svojih bližnjih. Ako je kažiprst iste dužine kao srednji prst, onda se radi o osobi diktatoru koji zahteva apsolutnu poslušnost svoje okoline. Ukoliko je kažiprst povijen prema srednjem prstu, radi se o škrtoj osobi koja posebno ceni i sakuplja materijalna dobra.

Srednji prst

Njegov oblik i dimenzija ukazuje na društveni status osobe. Ako je ovaj prst prav i srazmeran ostalim prstima, radi se o emotivnoj osobi, pomalo usamljenoj, koja je sklona detaljnim planiranjima svih poteza u životu. A ako je srednji prst dugačak i snažan, radi se o ozbiljnim, melanholičnim osobama koje obični imaju težak život. Kratak srednji prst je svojstven intuitivnim osobama.

Domali prst

Ukazuje na naše emocije – da li umemo da volimo, da li smo kreativni, da li smo skloni estetici. Ako je taj prst snažan, dugačak i bez deformacija – radi se o osobi koja je emocionalno uravnotežena ali i jasno zna kako da dođe do uspeha i slave. To su rođeni glumci, novinari, itd. Introvertne osobe imaju vrlo dugačak domali prst. Kratak domali prst obično imaju stidljive osobe koje teško izražavaju svoje emocije.

Mali prst

Ovaj prst može da ukaže na sklonosti ka biznisu i trgovini. Dugačak i gladak mali prst ukazuje na vrlo inteligentnu osobu, elokventnu, prilagodljivu i uspešnu u svakom poslu. Kratak mali prst ukazuje na nepouzdanu osobu. A savijen mali prst je svojstven lukavim, vrlo spretnim osobama koje dobro štite svoj interes.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE