Connect with us

Magazin

Izabrana je boja koja će “vladati” 2023., evo i koja!

Avatar

Objavljeno

-

“Digitalna lavanda“ je boja koja je najveći trend za 2023. godinu. U skladu sa našom potrebom za zdravijim i mirnijim načinom života, ova nežna nijansa ljubičaste će se sjajno uklopiti u vaše izbore oblačenja ili dekorisanja prostora.

Nakon analize društva posle pandemije, očigledno je da se mnogi od nas okreću ka zdravijem načinom života, iz čega nastaje potreba za mirnijim dizajnom oko nas. Kako nam digitalni svet često predstavlja beg od stvarnosti, potragu za smirenjem,  tako i ova boja u nazivu ima reč “digitalna“ jer upravo pruža osećaj spokoja i mira koji tražimo. Ujedno, lavanda je i biljka čiji miris ima umirujuće dejstvo. Upravo zato je VGSN(WGSN – najveća svetska kompanija koja predviđa trendove u dizajnu) u saradnji sa Koloro sistemom boja, lansirala ovu dopadljivu lila boju kao glavni koloristički trend sledeće/ove godine.

Ljubičasta je sama po sebi kombinacija dve suprotnosti: strastvena crvena i spokojna plava. Zbog toga je njena bleđa varijanta savršena vizuelna sredina koja prija širokom spektru potrošača.

Iako na prvi pogled deluje ženstveno, ova boja je prikladna za sve muške i ženske stilove. Na svetlu odevnu kombinaciju može biti u savršenoj harmoniji, dok uz tamnije nijanse postaje efektni, ali elegantni akcenat.

Spajanje ove nijanse sa trendom transparentnih haljina može biti sjajan modni potez.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE