Connect with us

Mljac

Doručak na turski način, od kog kreće voda na usta: Brzo, lagano, a preukusno

Avatar

Objavljeno

-

Lagano, brzo i ukusno jelo – prženi paradajz sa sirom

Srbi vole jak doručak kao što je omlet sa slaninom, gibanica, prženice, ali kada je napolju toplo, više prija neki lagani, a ipak zasitni doručak.

Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru.

Sastojci:

2 paradajza
1 čen belog luka
tvrdi sir po ukusu
sušeni bosiljak
sušeni origano
peršun

Priprema:

Isecite paradajz na kolutove, pa ispržite s jedne strane. Okrenite, pa pospite sitno seckanim belim lukom, origanom, bosiljkom i poređajte kolutove sira.

Kada sir krene da se topi jelo je gotovo, pa pospite seckanim peršunom.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE