Connect with us

Zdravlje

Doktor predložio najčudnije rešenje za mamurluk ikada, treba vam samo voda

Avatar

Objavljeno

-

Ako ste se nekada probudili s pulsirajućom glavoboljom nakon što ste noć pre preterali s alkoholom, sigurno da ste razmišljali koje je rešenje za taj dan.

Prema lekaru Krisu Džeksonu, sve što vam treba je posuda s hladnom vodom.

@drchrispharmd

How to activate your Diver’s Reflex to help with nausea #duet with @juicyjrock #nausea #nausearelief #drinkingproblem #drinkingchallenge #shotsshotsshots #vegasbaby #partytimewithfriends #sciencefacts #hangovercure #hangoverfree #drinktok #joerogan

♬ original sound – DrChrisPharmD

Doktor Džekson iz Teksasa na TikToku je ponudio rešenje za mamurluk koje je postalo viralno. Kaže da ćete se neugodnih simptoma preterane konzumacije alkohola rešiti potapanjem lica u velika posuda puna hladne vode.

– Ako niste pripremili svoje telo za alkohol, ovo bi moglo biti rešenje za vas – rekao je u videu pa objasnio da „uranjanje lica u ledeno hladnu vodu aktivira ronilački refleks“.

– To uključuje deo vašeg mozga koji je odgovoran za probavu, što bi moglo pomoći kod mučnine – pojasnio je i dodao da biste trebali držati lice u vodi 10 do 15 sekundi i uroniti ga barem tri puta.

„Pomaže kod migrena, teskobe, mamurluka i čini čuda“ zaključuje dr. Džekson, čiju ideju pohrlile da isprobaju hiljade korisnika TikToka. Kažu da stvarno deluje i da se osećaju neverovatno nakon što su kvasili lice hladnom vodom.

Prema Healthlineu, ovakav tretman ima i druge prednosti, osim što nas rešava mamurluka. Navodno može pomoći u smanjenju otečenosti očiju, smanjenju pojave akni, ublažavanju opekotina od sunca, smanjenju oteklina i upale, smanjenju znakova starenja i u jačanju kože, ali i smanjenju teskobe i depresije, prenosi avaz.ba.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE