Connect with us

Magazin

Detektorima metala tražili burmu, ali ovome se nisu nadali: U šoku gledali šta su pronašli

KAFE RS

Objavljeno

-

Muškarac koji se bavi detektovanjem metala preko noći je postao bogat kada je, tražeći izgubljenu burmu svog prijatelja, naišao na nekoliko stotina godina stare zlatne kovanice vredne više od 100.000 funti.

There are plenty of hidden gems on the north coast but what about actual treasure? Well, a suspected ancient coin hoard has been discovered by two men who were brought in by a farmer to search for a missing wedding ring. Maria McCann has been finding out more.

Posted by BBC Newsline on Friday, November 1, 2019

Paul Rajnard (44) zaplakao je od sreće kada je otkrio 84 zlatne kovanice koje datiraju iz doba vladavine kralja Henryja VIII iz 16. veka.

Odmah je otrčao kod svog prijatelja Majkla Gvinija koji je s njim takođe bio u polju i galamio:

– Da li je ovo trenutak o kojem smo sanjali?

Paul, inače otac dvoje dece iz engleskog grada Kilija, kaže da je osećaj bio sličan dobitku na lutriji.

– Tresao sam se. I dalje ne mogu da verujem – rekao je on, prenosi The Sun.

Naime, Pol i Majkl bili su u poseti svome prijatelju u Belikastlu u Severnoj Irskoj kada ih je on zamolio da mu pomognu da pronađu burmu koji je izgubio u jednom od svojih polja. Tada su naišli na kovanice koje su bile zakopane u zemlji.

Kovanice su trenutno u Muzeju Ulster gde ih stručnjaci procenjuju, ali kažu da vrede više od 100.000 funti. Uprkos pronalasku vrednih novčića, burmu nisu pronašli. Ali kažu da će nastaviti da traže detektorom metala po poljima.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE