Connect with us

Magazin

Daje VIŠE ENERGIJE OD KAFE: Jutarnja rutina od 90 sekundi u koju se kune čak i Viktorija Bekam

Avatar

Objavljeno

-

Ako se mučite sa buđenjem svakog jutra i ne možete da zamislite početak dana bez kuvanja i ispijanja kafe, ovaj jednostavan trik je prava stvar za vas – podići će vam energiju za samo 90 sekundi.

Ova metoda će dobro doći svima koji se tuširaju svakog jutra i ne mogu da se razbude dok ne konzumiraju kofein.

Iako nema ništa bolje od toplog tuša, to ipak nije najbolja ideja ujutru. Naime, polivanje toplom vodom po telu će vas uspavljivati, jer kada izađemo iz tuša i osetimo hladniji vazduh na koži, drastičan pad temperature izaziva smireno stanje duha.

Umesto toga, da biste se što brže i bolje probudili, treba se polivati hladnom vodom 30 sekundi, pa toplom vodom 30 sekundi, pa opet hladnom vodom 30 sekundi.

Možda ne deluje kao najprijatniji trik, ali deluje veoma dobro jer otvara kapilare i pojačava cirkulaciju, čime se stimuliše um i telo.

Čak se i čuvena Viktorija Bekam kune u veliki uspeh ove jednostavne procedure, koja osim što podiže energiju, deluje i antidepresivno tako što šalje visok nivo električnih impulsa u mozak.

Takođe, ova metoda pomaže u smanjenju stresa jer povećava toleranciju, jača imuni sistem stvaranjem više belih krvnih zrnaca i pomaže efikasnijem sagorevanju masti.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE