Connect with us

Magazin

6 neverovatnih saveta za veći priliv novca: Nikada ih nećete zaboraviti

Avatar

Objavljeno

-

Skoro sve stvari koje svakodnevno vidite i dotičete nose određenu energije, a ta energija, zajedno sa onom koju nosite u sebi, može učiniti čuda. Jedna od najčešćih stvari koje su vam stalno u rukama je novac, a on predstavlja vrstu energije koja često (ne uvek) donosi dobro raspoloženje i čini ljude zadovoljnijima.

Da bi moć novca neometano kružila, poenta je u tome da u svom domu i životu stvorite uslove za neometano strujanje životne energije, a samim tim ćete osigurati sigurnost i blagostanje.

Donosimo šest važnih Feng shui saveta koji će vam osigurati veći priliv novca u vaš dom.

1. Popravite sve pokvareno: posebno slavine i krov ako prokišnjava

Voda po feng shui učenju može označavati dve stvari: novac i emocije. Zašto baš te dve stvari? Pa jednostavno: voda teče, a novac i emocije su vrsta energije koja, opet, kao i voda, ima svoj tok.

Popravite slavine ako iz njih curi voda. Ili krov koji prokišnjava. Popravljajući stvari u svom domu, popravljate svoj život.

2. Zatvorite poklopac na wc šolji

Kupatilo predstavlja velikog “potrošača” pozitivne energije. Voda iz slavine otiče u odvod, a i puštanjem vode u wc šolju takođe trošite znatne izvore energije.

Zato, zatvorite poklopac na wc šolji kako bi sprečili da energija ode od vas. I bilo bi dobro kada bi na cev iza šolje zavezali crvenu mašnu, koja će, po Feng shui pravilima, zaštititi vaše finansije.

3. Uredite ulazna vrata

Vrlo je važno da ulazna vrata odišu dobrodošlicom. Uklonite sve nepotrebne stvari (smeće, drva, staru obuću), jer će one zakrčiti put pozitivnoj energiji.

Takođe, vodite računa da je zvono na vratima u funkciji, kako biste čuli kada poslovna prilika pozvoni na vrata.

Adresa i broj kuće (ili stana) moraju biti lako uočljivi, kako bi energija brzo pronašla put do vašeg doma.

4. Razmislite o simbolima

Kada prođete kroz ulazna vrata, šta vam se nalazi na levoj strani prostorije u kojoj se nalazite? Po starom tibetanskom učenju, upravo taj deo vašeg doma predstavlja deo vrlo važan za novac. Šta se tu nalazi? Jesu li stvari uredno složene ili u potpunom haosu?

Ako je sve nabacano i neorganizovano, moguće je i da su vaše finansije u istom takvom haosu. Da li je u tom delu kućna biljka koja brzo napreduje i oduševljava mirisom? Onda očekujte da će i vaše finansije isto tako napredovati.

Da bi energija te priliv novca bili što veći i sigurniji, na zidove stavite slike prirode, drveća, vodopada, jedrenjaka, reke ili možda konja u galopu. Svaka ova slika simbolizuje slobodu i priziva pozitivnu energiju u vaš dom.

5. Redovno održavajte peć na drva (kamin)

Po Feng shui učenju, peć na drva simbolizuje obilje i bogatstvo. Vodite računa da je uvek čista i da redovno održavate dimnjak.

Na ovaj način otvorićete put energiji koja će omogućiti stvaranje više poslovnih prilika, a samim tim i zaradu.

6. Naučite da cenite novac

Nakon što ste uradili prethodnih pet koraka, vreme je da se “pozabavite” sopstvenim odnosom prema novcu. Možda još od detinjstva imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima. Možda mislite da su nemoralni, tašti i da su novac stekli na pogrešan način.

Vreme je da promenite mišljenje. Počnite da na novac gledate kao nagradu za dobro delo, dobrotu, inteligenciju i za zalaganje za druge.

Bez obzira da li trošili, štedeli, dobijali ili davali novac, uvek budite zahvalni u životu. Vaš optimizam i pozitivna energija će delovati kao magnet za privlačenje novca.

Advertisement
Ostavi komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE